Tankarna bakom VAB-tjänsten

VAB-tjänster fanns långt innan Todcare

Redan på 70- och 80-talet erbjöds VAB-tjänster som en kostnadsfri service från olika kommuner runt om i Sverige. Dåtidens VAB-hjälp har av föräldrar beskrivits som en räddare i nöden och kunde i all enkelhet bestå av ex. en pianolärare som ryckte in. Enligt en kommunaltjänsteman med engagemang i tjänsten var kvalitetssäkringen låg och höga kostnader bidrog tillslut till att tjänsten var tvungen att läggas ner. 

 

Problematiken kring VAB och VOB är fortfarande stor. För att lösa dessa problem som bl.a. inkluderar jämställdhet, hållbarhet och effektivitet har Todcare skapats. Med fokus på trygghet, service och kvalité är Todcare en förfinad släkting till de gamla tjänsterna. Ambitionen är att Todcare ska bli en frivillig och naturlig lösning som alla vinner på.

Mål

Vårt mest övergripande mål är att förenkla situationen kring VAB och VOB för familjer och företag.

Vision

Todcare ska bli en naturlig, trygg och frivillig lösning som gynnar alla parter, när den behövs.

Strategi

Genom fokus på trygghet, service och kvalité ska vi fortsätta bygga förtroende och tillväxt.

Varför finns todcare?

Forskning visar att VAB och VOB orsakar omfattande samhällsproblem som berör privatpersoners ekonomi, karriär, pension och hälsa. I samarbete med Vinnova (Sveriges Innovationsmyndighet) är Todcare framtaget för att hjälpa barn, föräldrar och företag.

förändring BEHÖVS

Enligt Försäkringskassan tar kvinnor ut 68% av VAB-dagarna. En undersökning visar även att de män som faktiskt vabbar anses som oengagerade i sitt arbete. Vi hör dessutom ofta om febriga barn som lämnas in på förskolan med febernedsättande i kroppen i brist på alternativ.

Agneta Cabreus
- Grundare & VD

Agneta är i grunden leg. sjuksköterska men har under 25 år vart verksam inom läkemedelsindustrin och under flera år arbetat som nordisk VD för ett medicinteknikföretag.

Philip Cabreus
- Grundare

Philip har en läkarexamen från Uppsala Universitet och arbetar just nu som barnakutläkare på Uppsala Akademiska Sjukhuset.

Stäng Meny