Nedan får du svar på vanliga frågor (FAQ)

Frågor om vår VAB-service?

För många är Todcare en ny typ av tjänst vilket öppnar för frågor. Nedan finner du de vanligaste som vi stöter på, men om du har andra funderingar är du alltid varmt välkommen att höra av dig.

Vi tar emot barn som är över 1,5 år gamla men har, till skillnad från försäkringskassan, ingen övre åldersgräns. Behöver din 13-åring sällskap och omvårdnad vid okomplicerad sjukdom så hjälper vi gärna till!

Vi vill vara oerhört tydliga med att Todcare i alla lägen är en frivillig tjänst för samtliga parter. Enligt svenska lag har man dessutom rätt att vabba vilket innebär att tvång är direkt olagligt.

Vår personal har genomgått Todcare Academy, en utbildning framtagen av läkare som bl.a. inkluderar hjärt-lungräddning för barn och varningsflaggor för akuta sjukdomstillstånd. Vabbarna har dessutom alltid tillgång till läkare över telefon/videolänk. Vid behov är vabbaren beredd att tillkalla ambulans eller själv åka till en akutmottagning med barnet. Självklart får du information om detta direkt.

Ja, om någon av våra VAB-specialister är ledig. Ordinarie arbetstid för vår personal är vardagar mellan 08:00 och 18:00. Vid arbete utanför ordinarie tid gäller en högre timkostnad.

Barn utan särskilda behov och med en normal anknytning tycker oftast det är roligt att träffa nya människor. Den erfarenhet vår personal har av att ta hand om barn innebär också att de är särskilt medvetna om hur man skapar en kvalitativ och behaglig VAB-period. 

Om ett barn har svårare att vara ifrån sina föräldrar går det utmärkt att arbeta hemifrån samtidigt som vår personal är där, så länge det behövs.

Trygghet är Todcares grundpelare och vi är därför extremt noga med våra rekryteringar och förberedelser. Alla VAB-specialister har genomgått en omsorgsfull urvalsprocess med tester och bakgrundskontroller inklusive utdrag från brottsregister. Precis som vid barnpassning, städning och andra hushållsnära tjänster kan olyckor ändå ske och våra VAB-specialister är därför ansvarsförsäkrade.

Ja, absolut! Det kan dessutom vara att föredra genom att barnet då får extra invänjningstid tillsammans med vår personal.

Med hänsyn till vår personal kan vi inte garantera att vi kan hjälpa till i dessa fall. Om vi trots allt kan det så tillkommer en extra kostnad som går direkt till den vabbare som antar sig uppdraget.

För oss är det av största vikt att våra kunder är nöjda med Todcare och våra VAB-specialister. Vår personal är utvald med största noggrannhet och omsorg men vi har förståelse för om man trivs mer eller mindre bra med varandra. Vid önskemål om att få byta VAB-specialist så går det utmärkt och man får då möjlighet att prova ny person från Todcare. Vi ger oss inte förrän hela familjen är helt nöjd!

Om man kontaktar Todcare samma morgon som man önskar VAB-service så kommer VAB-specialisten att vara på plats hos familjen inom två timmar och 30 minuter.

Kontaktar man oss kvällen innan VAB-behovet så kommer personalen att vara på plats enligt överenskommen tid.

Alla våra vabbare har tidigare erfarenheter av att ta hand om barn. Det kan exempelvis vara mångårigt arbete som förskollärare eller barnskötare. Utöver det så har de genomgått certifierad utbildning framtagen av läkare med utgångspunkt för bl.a. hjärt-lungräddning och varningsflaggor för akuta sjukdomstillstånd hos barn. 

Vår personals främsta uppgift är att ge barnet fullt fokus och bästa tänkbara omsorg. Att laga enklare måltider eller värma upp färdig mat till barnet ingår i arbetsuppgifterna liksom att plocka undan saker som tagits fram under dagen. Att i övrigt städa eller exempelvis rasta hund ligger utanför personalens arbetsuppgifter.

Även om vi i möjligaste mån försöker få samma person till respektive familj så är det inget vi i nuläget kan garantera.

Fler frågor?

Kontakta oss, vi svarar vi gärna på dina frågor om Todcare!

Stäng Meny